Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

V Itálii to zase žije

Jistý trotl se o jisté senátorce s neuvěřitelnou funkcí „minstryně pro integraci“ vyjádřil ve smyslu, že mu připomíná orangutana. Kdyby to byla běloška, přešlo by se to jen tím, že ten pán je nejen trotl, ale navíc hrubián, protože takhle se o dámě gentleman nevyjadřuje.

Ovšem dáma je černoška, takže se najednou jedná o brutální rasismus. Ponechme stranou, že jako orangutan, zvláště po ránu, vypadá asi občas většina z nás. Legrační je, že orangutan je barvy rezavé, kdežto ministryně je barvy černé, takže tady ten rasizmus malinko skřípe. Tady už to spíše začíná zapáchat rasismem naruby – vypadá to totiž, že se o nikom s černou barvou pleti nesmí mluvit ve špatných souvislostech, jinak vás různí humanitární multikulturní dobráci ukamenují coby vyslance satana, ne-li něco ještě horšího.  Nezapomíná se přitom na jeden z pilířů naší civilizace – svobodu slova? Přece i když budu vyslovovat od rána do večera samé hlouposti, tak pořád mám mít na jejich vyslovování právo! To, že mohu být večer za pěkného blbce, přece nehraje roli. I na to být blbcem mám přece nezadatelné právo! Pokud v tramvaji někomu šlápnu na nohu a onen pochopitelně znervóznělý cestující mě nazve debilní opicí, těžko ho půjdu udat jako rasistu, protože jako bělocha mě to strááášně uráží a ponižuje.

Nedávno v Americe propustili chlapa (bělocha, ale to je přece jedno), který při jasné sebeobraně zastřelil jiného chlapíka (černocha, ale to je přece jedno). Soud uznal jeho sebeobranu a tak byl poprávu propuštěn. Ovšem rázem vyšlo do ulic několik tisíc černochů, protestujících proti jeho propuštění a onoho střelce nazývalo vrahem. Proč? Protože tím mrtvým násilníkem byl černoch. Tedy této komunitě bylo úplně jedno, že onen zabitý mladík byl drogový dealer, měl už několikrát problémy se zákonem kvůli krádežím a přepadením a že i tentokrát on napadl svého spoluobčana. Ale černošská komunita to vidí tak, že to byl nevinný chudák, brutálně zastřelený hnusným bělochem?! Takže byl nebohou obětí ne proto, že by byl nevinný, ale proto, že byl černoch. Tohle přesně je rasismus a ne že ne.

 

Mně osobně je opravdu šumák, jakou barvu kůže kdo nosí. Buď je někdo blbec nebo není. Buď je někdo kriminálník nebo není, a takhle by se dalo rozlišovat i dál. V barvě kůže to ale není. Věci ani nepomůže nařízení, že se cikánovi má říkat rom (ačkoliv romové jsou jenom jednou částí tohoto několik tisíc let nepřizpůsobivého etnika) nebo černochovi černoch, protože je to přece afroameričan. A tohle musel také vymyslet nějaký multikulturní blázen s IQ slaměného klobouku. Kdo je to afroameričan? Někdo, kdo se narodil v Africe a teď žije v Americe? Potom je to pořád afričan, pokud neobdržel americké občanství. Nebo je to někdo, jehož původ sahá do Afriky? No tak to jsme afroameričané všichni, protože podle většinově přijímané teorie leží původ nás všech v Africe. A co černoch, žijící v Evropě? To tedy bude afroevropan? To jsem ještě neslyšel. Nojo, ale co bílý afričan, žijící v Africe?  Afroafričan? Ale jak ksakru poznám, že je bílý nebo černý? Bělochům v Africe by se tedy mělo korektně říkat evroafričan, případně afroevroafričan. Ale nedej bože, aby se přestěhoval do Ameriky, to by byl evroafroameričan. A co když se japonec přestěhuje do Afriky? Bude to asijoafričan? Kurňa, ale není ani bílý ani černý! A pokud se jeho děti narodí v Americe a přestěhují se do Evropy, budou asijoafroamerikoevropané? Není opravdu jednodušší nazývat lidi černochy, bělochy asiaty…? Proč si tak komplikujeme život jenom pro radost některým úchylným rádobyzlobijcům? Budu-li chtít někoho urazit, bude záležet na tom, co a jakým tónem mu řeknu. To, že o někom řeknu, že je běloch nebo černoch, znamená přece jenom upřesnění jeho vzhledu stejně, jako když o někom řeknu, že je blonďák. Navíc, stejně jako barva vlasů, tak ani barva kůže neříká nic o kráse nebo ošklivosti dané osoby a už vůbec nic to neříká o její duši. Na druhou stranu, má-li někdo zkušenosti s životem v Bronxu nebo třeba ve Stodolní ulici, jen těžko mu lze odebrat přesvědčení, že některé na první pohled odlišné skupiny obyvatel mohou být hrozbou pro jeho majetek, zdraví a dokonce život. Snad je to jen náhoda, že většina pouličních dealerů drog v Americe jsou afroameričané a většina kriminálníků a nemakačenků ve Stodolní jsou romové.

 

 

 

 

Autor: Karel Sarda | pondělí 15.7.2013 18:51 | karma článku: 22,37 | přečteno: 633x
  • Další články autora

Karel Sarda

Zelené mozky opět na scéně

Ekoteroristi ze skupiny Zelený mír nám zase ukázali, jak to s námi – lidstvem – myslí dobře. Sice vytvořili petici, ale ta téměř nikoho nezajímala a téměř nikdo s ní nesouhlasil.

3.10.2016 v 19:48 | Karma: 36,68 | Přečteno: 1199x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Karel Sarda

Europoslanecké řešení krize

Vypadá to, že europoslanci už nemají do čeho píchnout, resp. že všechno opravdu důležité mají hotové.

5.8.2016 v 21:16 | Karma: 31,98 | Přečteno: 760x | Diskuse| Politika

Karel Sarda

Evropa na skluzavce

Mít nějaké vlasy, jistě bych při sešupu na skluzavce všech těch korektností cítil, jak mi je cestou do pekla vítr čechrá.

15.1.2016 v 14:14 | Karma: 33,49 | Přečteno: 541x | Diskuse| Politika

Karel Sarda

Evropská zbabělost pokračuje

Začínají se vyplňovat černé scénáře, které mnozí z nás naznačovali už před časem a byli jsme za ně označováni za rasisty, xenofoby a fašisty. I cenzoři se snažili, seč mohli, aby nás umlčeli.

7.1.2016 v 18:40 | Karma: 41,74 | Přečteno: 1894x | Diskuse| Politika

Karel Sarda

Zrození nové ideologie

Z multikulturně-humanitárních myšlenek se pomalu začíná stávat nebezpečná ideologie. Ideologie, která překrucuje nebo rovnou zatajuje pravdu.

13.11.2015 v 13:47 | Karma: 33,32 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

Novým šéfem tajné služby se stane brigádní generál Bartovský, schválila vláda

24. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:13

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda ve středu schválila jeho...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  14:11

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Muž dohnal a zaklekl zloděje. Strach jsem neměl, jsem takto nastavený, říká

24. dubna 2024  14:08

Zrovna se autem vracel domů, když na brněnské tramvajové zastávce spatřil starší paní, jak se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1002x
Uprostřed krize středního věku se snažím pochopit svět kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky