Carlos Sardá

(ne)užiteční idioti

27. 03. 2015 13:30:33
Pátá kolona báťušky Putina v Českých zemích se v těchto dnech moc pěkně odkopala. Nejen placení diskutníci a pouliční vyřvávači, ale i užiteční idioti v jeho službách neužitečně píšící petice a shánějící dlažební kostky na barikády mají žně. To vše samozřejmě za podpory blahem slintajících komunistů, kterým se z radosti, že mohou zase jednou hlasitě jako za mlada brojit proti fujtajblovému americkému imperializmu, úplně lesknou třešničky za ušima.
Báťuška i jeho nohsledi včetně agentů z Ruské ambasády v Praze se jen potutelně usmívají. Na jejich desetiletími prověřené strategii se pořád ještě chytá ve zdejší bývalé Sovětské kolonii dost lidí. Poměrně běžný průjezd amerických vozidel republikou rozběsnilo ony užitečné idioty krásně do běla. Dokonce opět vytahují hesla o vrazích z Wallstreetu (nebo Pentagonu), imperialistech a válečných štváčích. Krásně se vyjímá protest spolku "Ne základnám" proti průjezdu. Kdyby alespoň vytvořili spolek "Ne průjezdům". Takhle to zní poněkud hloupě. Nevadí, že tudy projíždí průběžně mnoho jiných vojenských kolon, na ty Amíky je třeba si posvítit! Určitě nás chtějí obsadit, zotročit a z oněch neexistujících základen a s pomocí nepostavených obranných radarů rozpoutat třetí světovou válku. Mimochodem, kdepak byli hrdinové z "Ne základnám", když tu měli své základny vojenské útvary ze zemí Varšavské smlouvy, tedy hlavně ze Sovětského svazu?

Moc dobře si pamatuji, jak si před velkou sametovou mnoho lidí dělalo zálusk na jižní ovoce, džíny nebo třeba nářadí ze západu, Stáli fronty u Tuzexu a tichounce, šeptem, kritizovali poměry s tím, že to by se na západě, natož v Americe stát nemohlo. A když jsou Západ a Spojené státy naším oficiálním kamarádem a spojencem už je třeba být zase proti nim, protože nikdo ze shora nám přece nebude říkat s kým se máme kamarádit. Ostatně jejich zboží (po kterém jsme toužili a záviděli jim ho) máme, svobodu a demokracii a fastfoody taky, tak ať táhnou. My je přece nepotřebujeme. A že svým legendárním imperializmem a chutí válčit už dvakrát zachránili Evropu před ošklivým koncem dvou světových válek nás přece nemusí zajímat. Vláďa Putin říkal, že nás chtějí povraždit, tak to bude pravda. Náš rudý bratr z východu by přece nelhal. Smrádek, ale teploučko.

Nejsmutnější je ale setkání s velmi mladými lidmi, kteří s přesvědčením v často nepřirozeně rozšířených zorničkách, vyplivnou názor, že ti hnusní Amíci rozpoutávají po celém světě války a vraždí nevinné lidi. Na dotaz po nějakém kloudném příkladu použijí klasický argument "prostě všude" a radši odcházejí. Museli by se totiž zamyslet a hledat nějaký skutečný příklad. Směšné povídačky o rozpoutání války třeba v Afghanistánu neuspějí, protože tam před Američany bylo několik jiných zemí a hlavně mírotvůrci ze Sovětského svazu. Nechci tím hájit všechny zásahy světové mocnosti(!!!) USA po světě. Ostatně těžko si na světového četníka bude hrát Mauritius. Ale nějak si nepamatuji, že by US Army jen tak vlétla někam, kde je klid a pořádek a začala válčit. Stejně jako si nepamatuji, že by si americký president řekl "támhle to území chci" a prostě si pro něj došel. Všichni vědí o přehmatech, zločinech jednotlivých vojáků i leckdy špínou umazaných rukou CIA. Ale pořád je to nebetyčný rozdíl proti způsobům ruského medvěda. O přehmatech ruské armády nebo jejich vojáků se alespoň z ruských médií nedozvíme. Maximálně se dozvíme, že na cizím území nejsou vůbec, že tam jsou na dovolené, ztratili se (to mě v případě speciálních jednotek hodně pobavilo) a nakonec tu jejich přítomnost mezi řečí potvrdí sám Putin. A ještě něco - před nedávnem se kremloboti a rusofilové holedbali, jak bylo u Donbasu obklíčeno více než dva tisíce amerických vojáků a jak je povedou v průvodu a hyn sa ukáže kdo to všechno má na svědomí a kdo válčí na Ukrajině atd. atd. atd. Hmmm a nic, kampak se nám ti čerchmanti schovali? Neschovali se děti, nikdy tam nebyli. Ale to bolševik přece nikdá nepřizná!

Buďme rádi, že máme silné kamarády. Bez nich by tu možná příští článek byl v azbuce. Pokud vůbec.
Autor: Carlos Sardá | karma: 28.13 | přečteno: 832 ×
Poslední články autora